Adviesraden ontmoeten elkaar

Een dynamische (fusie)gemeente maak je niet alleen. Actieve burgers en verenigingen speelden altijd een belangrijke rol in de gemeente Wingene en Ruiselede. En zullen dat ook nog steeds doen in de toekomst. Heel wat van die actieve burgers en verenigingen zijn verenigd in adviesraden. Een fusie houdt in dat ook de adviesraden vanaf 2025 één zullen worden. Graag willen we samen met de leden van de adviesraden onderzoeken hoe we dit concreet vorm kunnen geven in de toekomst. Hiervoor willen we elkaars leden, werking en uitdagingen eerst wat beter leren kennen. 

Dat gebeurde ondertussen tijdens de ontmoetingsmomenten tussen de Wingense en Ruisleedse adviesraden. Er werd kennisgemaakt en ervaringen werden uitgewisseld, een belangrijke eerste stap in dit traject. Een traject waarvan we ook gebruik willen maken om de rol van de adviesraden binnen het participatiebeleid van de gemeente te versterken richting volgende legislatuur. 

Inspiratiemoment 30 september

Op 30 september zetten we een volgende stap in dit traject. Dan nodigen we alle adviesraden van Wingene en Ruiselede uit op een gezamenlijk inspiratiemoment. Ook als niet-lid kan je aansluiten tijdens dit moment. Heb je interesse om aan te sluiten bij een adviesraad en wil je mee nadenken over de toekomstige aanpak? Schrijf je in via onderstaand formulier.