Gemeenteraad Ruiselede keurt fusie met Wingene goed

Op de gemeenteraadszitting van 19 oktober heeft Ruiselede de fusie met de gemeente Wingene goedgekeurd. Een belangrijk moment. In een volgende stap moet ook de gemeenteraad van Wingene de beslissing goedkeuren. Dit staat gepland voor de gemeenteraadszitting van 23 oktober.

Wat ging vooraf

De weg naar deze definitieve beslissing begon op 25 april 2022, toen de burgemeesters van Wingene en Ruiselede aankondigden dat ze de mogelijkheid van een vrijwillige fusie wilden onderzoeken. Na een analyse van de bestuurskracht van beide gemeenten, bevestigden de gemeenteraden op 19 december 2022 hun intentie tot fusie. Sinds deze principiële beslissing werd hard gewerkt aan de uitwerking van een gezamenlijk fusievoorstel. Een voorstel dat nu dus goedgekeurd werd door de gemeenteraad van Ruiselede.

Burgemeester Greet De Roo: "De beslissing van de gemeenteraad is een belangrijke stap voorwaarts voor onze gemeente. We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze fusie in het beste belang is van al onze inwoners. We zullen dat uiteraard blijven doen. We kijken met hoop en enthousiasme uit naar de toekomst.”

Wingense gemeenteraad beslist op 23 oktober

De Wingense gemeenteraad zal in de komende dagen haar beslissing nemen, tijdens de geplande raad van 23 oktober 2023. Na goedkeuring van de fusie door beide gemeenten, moet de Vlaamse overheid de fusie nog bevestigen.

Gepubliceerd opdonderdag 19 okt 2023 om 21:00