Infomomenten fusie - Ruiselede en Wingene

In de week van 21 november organiseerden de gemeentebesturen van Ruiselede en Wingene infomomenten over de fusie waar we verschillende aspecten hebben toegelicht en een antwoord probeerden te bieden op diverse vragen: “Waarom een fusie? Waarom Wingene en Ruiselede? Wat zijn de voordelen voor jou als inwoner? Wat zijn de aandachtspunten? Welke kansen moeten zeker gegrepen worden? ...”

Tijdens de infoavond op maandag 21 november die doorging in Ruiselede, kwam ook Em. Hoogleraar Bestuurskunde Filip De Rynck langs om zijn visie over fusies toe te lichten. Daarnaast lichtte CC Consult/Probis ook de bestuurskrachtanalyse toe die naar aanleiding van de fusieplannen werd gemaakt voor de gemeentebesturen van Ruiselede en Wingene. Tijdens elk infomoment werden ook de vooraf gestelde vragen en de vragen die tijdens de infomomenten zelf nog werden ingediend behandeld en beantwoord.

De bestuurskrachtanalyse en de antwoorden op de gestelde vragen lees je hier

Meer info?

Een antwoord op veel fusievragen kan je terugvinden op www.fusiewingeneruiselede.be. Wil je actief op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan ook in op de fusienieuwsbrief.

Externe links