Inwonerspanel

Eind 2022 namen de gemeente Wingene en de gemeente Ruiselede de principiële beslissing om te fusioneren. Vandaag maken we volop werk van een gezamenlijk voorstel waarin we de toekomstige fusiegemeente vormgeven. Uiteraard willen beide gemeentebesturen ook weten wat er leeft bij de inwoners. Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden startten we samen een inwonerspanel op.

Wat is een inwonerspanel?

Een inwonerspanel is een groep van willekeurig gekozen inwoners die aantal keer per jaar een bevraging kan invullen over een bepaald thema. Om representatieve uitspraken te kunnen doen is het belangrijk om het toeval te laten spelen bij de samenstelling van de groep. Je kan je dus niet actief opgeven als lid.

Eerste bevraging: gemeentelijke dienstverlening

Vanaf 19 juni 2023 valt er bij 2000 inwoners van Wingene en Ruiselede een uitnodiging voor een eerste bevraging in de brievenbus. Deze richt zich op de gemeentelijke dienstverlening.

We willen weten hoe onze inwoners de dienstverlening ervaren en wat er anders kan. Want, verder evolueren naar een aantrekkelijke en aangename gemeente om te leven, wonen en werken is een belangrijk doel van ons allemaal. 

Ben je geselecteerd? 

Ontving je een uitnodiging? Geef ons je mening en klik door op onderstaande knop.

Klik hier om deel te nemen

Een onafhankelijk onderzoeksbureau (Public Minds) verwerkt jouw gegevens en antwoorden volstrekt anoniem. Het invullen van de vragenlijst duurt hoogstens 6 minuten. Op het einde van de vragenlijst krijg je ook de kans om je in te schrijven voor het inwonerspanel. Dan word je bij de volgende bevraging opnieuw uitgenodigd om deel te nemen.  

De resultaten worden verwacht kort na de zomer. We komen dan zeker bij jullie terug.