Kennismaking PSH Wingene-Ruiselede

Op donderdag 13 juni vond in de brandweerkazerne van Ruiselede een eerste bijeenkomst plaats van de PSH-verenigingen van Wingene en Ruiselede. Een eerste stap richting een nauwere samenwerking in de toekomstige fusiegemeente.

PSH, wat staat voor psychosociale hulpverlening, is een groep toegewijde vrijwilligers die bij rampen of noodsituaties de niet-gewonde betrokkenen opvangen en ondersteunen.

In het kader van de fusie zullen beide verenigingen afspraken maken voor de toekomst. Hoewel elke vereniging haar eigenheid heeft, was er een duidelijk begrip en bereidheid om als één geïntegreerde groep op te treden wanneer dat nodig is.

Na een voorstelling van beide verenigingen, gaf de brandweer uitleg over hun werkwijze tijdens interventies. Een rondleiding door de kazerne gaf de vrijwilligers een beter inzicht in het beschikbare materiaal en de middelen van het brandweerkorps.

Deze eerste bijeenkomst was een veelbelovende start voor de toekomstige samenwerking tussen de PSH-verenigingen van Wingene en Ruiselede. 

Gepubliceerd opdonderdag 27 jun 2024 om 11:29