Waarom kiezen Wingene en Ruiselede voor elkaar?

Er zijn enkele doorslaggevende elementen waarom Wingene en Ruiselede nu voor elkaar kiezen. 

Wingene en Ruiselede lijken sterk op elkaar. Beiden zijn groene en levendige gemeenten met een gelijkaardige bevolkingssamenstelling en sociaal leven. We delen dezelfde kansen en uitdagingen als landelijke gemeente.  Deze gedeelde identiteit willen we als nieuwe gemeente behouden en bewaken.

Beide gemeenten zijn geen onbekenden meer voor elkaar en hadden reeds heel wat mooie samenwerkingen. Deze goede onderlinge verstandhouding is belangrijk om deze doorgedreven samenwerking  te doen slagen.

De fusie blijft bovendien binnen de grenzen van de Provincie, de politiezone, de brandweerzone en de regio Midwest. Dat maakt de fusie een stuk minder complex.

Door deze keuze nu te maken is er nog voldoende voorbereidingstijd richting volgende bestuursperiode. Bovendien kunnen we nu nog beroep doen op de door de Vlaamse Overheid aangeboden schuldovername van 4 miljoen euro voor een vrijwillige fusie en kunnen we zelf kiezen hoe en met wie we fuseren.

We zijn er dan ook van overtuigd dat onze nieuwe gemeente alle troeven in handen heeft om onze burgers de best mogelijke dienstverlening te bieden én een warme thuis te zijn en te blijven voor alle inwoners.