Wordt de burger betrokken bij de fusie?

De keuze van Wingene en Ruiselede voor elkaar is goed overwogen. Deze keuze wordt in het najaar van 2022  principieel bevestigd door de gemeenteraden, ondersteund door een uitgebreide bestuurskrachtanalyse. Zo kan er werk gemaakt worden van een gezamenlijk verhaal voor de toekomst.

Er is dus nog heel wat dat de komende maanden en jaren uitgeklaard zal moeten worden en waarin we de bewoners van alle deelgemeenten en parochies een belangrijke stem willen geven om de nieuwe toekomst van deze gemeenten vorm te geven.

We houden alle betrokkenen (bewoners, medewerkers, bedrijven, verenigingen, adviesraden…) frequent op de hoogte van de voortgang, belangrijke informatie, inspraakmogelijkheden en ontmoetingsmomenten rondom deze fusie.  

Hou zeker de bestaande communicatiekanalen (het infomagazine, website, Facebook,…) van Ruiselede en Wingene in het oog en deze fusiewebsite. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle belangrijke informatie en uitnodigingen ook op andere manieren alle bewoners bereiken.

Heb je nu reeds een belangrijke vraag of bezorgdheid. Laat het ons dan zeker weten via het contactformulier op deze website of via telefoon (Wingene: 051 65 00 60 – Ruiselede: 051 68 80 63). Deze vragen zullen onderzocht en besproken worden en op basis daarvan wordt de FAQ regelmatig bijgewerkt.